Zottarella bez GMO
Była już o tym mowa w innym poście ale dla przypomnienia napiszę jeszcze
raz.
Należę
do społeczności trnd, która umożliwia bezpłatne testowanie
produktów znanych marek i dzielenie się opiniami o nich ze
znajomymi i przyjaciółmi. Dołączając do społeczności trnd
macie szansę na udział w projektach dla najróżniejszych produktów
i usług - od kosmetyków, deserów mlecznych, urządzeń
gospodarstwa domowego, po aplikacje mobilne czy sklepy internetowe.
Wystarczy kliknąć i zarejestrować się na tej stronie:
Miałam
przyjemność testować Zottarellę bez GMO firmy Zott od #trnd.
Wcześniej słyszałam o niej i widziałam ją w sklepie ale nigdy
nie próbowałam. Cieszę się, że zostałam wybrana do kampanii
zottarelli, ponieważ dzięki niej odkryłam jak również moja rodzina i znajomi mozzarellę w innym
wydaniu czyli zottarellę bez gmo.
Budżet
na zakup zottarelli wynosił 35 zł, połowę z zakupionych serów
przekazałam bliskim i znajomym z czego bardzo się ucieszyli bo
uwielbiają jak coś testuję i ich tym częstuję.
Kupiłam
zottarellę light, classic i minis, 4 razy byłam w Auchan i szukałam
zottarelli z bazylią ale niestety jak na złość nie było jej.
#zottarellabezgmo |
Co
oznacza GMO ?
GMO,
czyli organizmy zmodyfikowane genetycznie to rośliny, zwierzęta i
drobnoustroje, których geny zostały celowo zmienione przez
człowieka. Rekombinacja DNA i inne pokrewne techniki pozwalają
tworzyć organizmy o odmiennych właściwościach niż macierzysty
gatunek.
Co
oznacza więc etykieta na produktach z nabiałem bez GMO?
Jeśli
taka etykieta pojawia się na produktach, mamy pewność, że mleko,
z którego powstała np. mozzerella, pochodzi od krów karmionych
paszą bez GMO.
Firma
Zott chcąc wyjść naprzeciw potrzebom swoich konsumentów w
zakresie zdrowych, wartościowych i zrównoważonych produktów,
wprowadziła politykę, która opiera się na koncepcji żywienia
krów mlecznych. Jako pierwsza wprowadziła na rynek mozzarellę bez
GMO. Wszystkie produkty Zottarella wytwarzane są z mleka
pochodzącego od krów karmionych paszą wolną od genetycznie
modyfikowanych organizmów i pochodzących z Europy. Poza tym
wszystkie pozostałe składniki do produkcji Zottarelli takie, jak
np. bazylia są również wolne od modyfikacji genetycznych.
Zottarella
bez gmo idealnie nadaje się jako przekąska jak i również dodatek
do potraw. Oferuje szerokie zastosowanie w nowoczesnej kuchni. Ser
produkowany
jest przez firmę Zott według włoskiej receptury. Zottarella
zanurzona w solonej zalewie, chroni ser przed wyschnięciem.
Zottarellę
minis użyłam do szaszłyków z krewetkami i pomidorkami cherry.
Idealne połączenie – pychotka, smakowało również znajomym,
którzy załapali się na te pyszności z grilla a miejsce przy rzece
w Górkach Wielkich dopełniło całości.
#kreatywniewkuchni |
Przepis
znajdziecie na moim Instagramie, wystarczy kliknąć w ten link → →
→
Na
śniadanie uwielbiam jeść szakszukę, więc dodałam do niej
również zottarellę classic i świetnie wkomponowała się z resztą
składników. Zdjęcie nie jest zbyt efektowne ale śniadanko smakowało i to się liczy najbardziej.
Na
obiadokolację zottarella light przekładana anchois i orzechami
włoskimi do tego chleb polski, smalec, ogórki konserwowe i rybka
sieja.
Każdy lubi coś innego, są różne połączenia smaków. Ser
mozzarella można dodać do niezliczonej liczby ciekawych dań,
wszystko jest kwestią gustu i kreatywności w kuchni.
Uwielbiam
testowanie produktów i was również do tego zachęcam.
Komentarze