Przegląd najlepszych restauracji (lista wciąż aktualizowana)
Stek Chata-Gliwice
W Stek Chacie serwują przepyszne steki świata. Polecam stek z kangura bez kości i T-bone rostbef z małą polędwicą z kością a do tego ziemniaczki opiekane i sałatkę grecką. 😋🥰❤️🤤🤤🤤🤤
Gospoda Polska-Szczyrk
Golonka palce lizać! Świetny klimat miejsca i bardzo smaczna golonka. Przed wejściem na ścianach wisi imponująca galeria odcisków dłoni sławnych osób.
Angel's Steak and Pub-Ustroń
A na stół wjechał pyszny Rib-Eye steak z sezonowanego antrykotu wraz z frytkami i buraczkami... #polecam Angel's Steak & Pub 🤤😋👌 Kolejny raz będąc tu zachwycałam się tym pysznym jedzeniem i klimatem tego miejsca 😋
Niebo w gębie-Szklarska Poręba
Najlepsze, najsmaczniejsze żeberka jakie kiedykolwiek w życiu jadłam... Dosłownie niebo w gębie ❤️😋🤤🤤
Pizzeria Amalio-Czerwionka Leszczyny
Człowiek głodny to człowiek zły... Wstąpcie do Amalio a jedno i drugie przejdzie wam raz dwa. Polecam Farmer Burgera i przepyszną pizzę na cienkim cieście Pollo Reale 🤤🤤🤤🤤🍽️🍻
Polskie Ranczo-Bestwinka
Świetne i klimatyczne miejsce z bardzo smacznym jedzeniem, które serwują tutejsi cowboye 🙂 Steki na lawie, podawane są na gorącym kamieniu, sam/sama decydujesz o stopniu wysmażenia, zamówiłam Tomahawk, stek z kością, antrykot dojrzewający SNS 21dni Polska do tego ziemniak pieczony i sałatka oczyszczająca. Smakowało obłędnie. Dosłownie obłędnie! Jedzenie jest tu rewelacyjne. Och jak tylko patrzę na to zdjęcie znów mi ślinka cieknie 🤤🤤🤤🤤 Zajrzyjcie tu i przekonajcie się sami, z pewnością zwariują wasze kubki smakowe 😋🤤
Pizzeria Bombola-Gliwice
Wyobraźcie sobie, że jadam tu już od kilkunastu lat i od zawsze smakuje mi tak samo pysznie. 😍 Odwiedzam to miejsce co jakiś czas i zawsze zamawiam steka. Jak dla mnie zestaw ten trafił najbardziej w moje kubki smakowe. Nie dość, że jest tu smacznie to jeszcze obiady są tu w bardzo przystępnej cenie. To jedno z moich ulubionych kulinarnych miejsc, które serdecznie polecam ❤️😍😋🥰🤤🤤
Patio Sushi-Rybnik
Jedzenie jest równie ważne jak przyjaźń, seks czy muzyka...tak mawiał znany kucharz Anthony Bourdain i również się z nim zgodzę. Uwielbiam kuchnię japońską a co do sushi jestem trochę wybredna i nie było mi łatwo znaleźć restaurację, która zrobi je na 5 z plusem.
Gdzie w Rybniku można zjeść dobre sushi? Polecam Patio Sushi 😍😋
Co spróbowałam tym razem?
🔥Rainbow: paluszek krabowy,serek philadelphia, ogórek, obłożony okoniem morskim, łososiem i awokado
🔥Labraks Grill: grillowany okoń morski,serek philadelphia, awokado, obłożone sezamem i polane sosem teriyaki
🔥 Chrupiąca kaczka: kaczka w sosie teriyaki, bekon, ogórek, prażony por, sałata, żurawina
🔥Lampka białego japońskiego wina Choya
Barbarossa-Gorzyce
I o to na stół wjechała pyszna makrela z grilla z frytkami i grecką ucztą wraz z fosaacci z opalanego drewnem pieca 🤤😋
Makrelę są duże i bardzo dobrze przyprawione, świetnie prezentują się na na drewnianych deskach i sałatka na takim cudeńku podana och... pyszotka 🤤
Polecam tu zajrzeć i zasmakować tych pyszności... 🤤🤤🤤🤤😋😋
Gierkrówka-Zawada
GierKrówka w miejscowości Zawada to jedna z nielicznych restauracji sezonująca wołowinę "na sucho" proces ten odbywa się w specjalnej szafie, gdzie w ciągu kilkudziesięciu dni dojrzewają starannie wyselekcjonowane elementy wołowe. Dzięki temu steki zyskują wyrazisty i niepowtarzalny smak. Jest to jedna z najstarszych metod świata, która gwarantuje powrót do starego dobrego rzemiosła rzeźniczego. Zamówiony stek porterhouse 60 dniowy mój- 360 gramowy z masłem czosnkowym, mieszanką sałat i frytkami belgijskimi, ładnie podany smakował obłędnie 🥰😋🤤🤤 dosłownie "niebo w gębie". Jest to restauracja, którą serdecznie wszystkim polecam i z pewnością tu wrócę jeszcze nie jeden raz. ♥️
Karczma Bida w Bolesławiu
Ostatnio miałam okazję odwiedzić karczmę „Bida” w Bolesławiu, malowniczo położoną przy drodze krajowej nr 94, na trasie z Katowic do Krakowa. To wyjątkowe miejsce o niezwykłym klimacie.
Na początek zamówiłam krem z pieczonego buraka z malinami i kozim serem. Był aksamitny, o idealnie wyważonym słodko-kwaśnym smaku, a lekka nuta koziego sera dodawała głębi.
Na danie główne zdecydowałam się na stek tomahawk z antrykotu – ważył aż 1250 g i był mistrzowsko przyrządzony. Mięso, podane z ziemniakami opiekanymi i sałatką grecką, wysmażone na poziom medium, trafiło idealnie w moje gusta – soczyste i pełne aromatów, z delikatnym sosem demi-glace z zielonym pieprzem. Było to dosłownie „niebo w gębie”! Na deser wybrałam koktajl z mango i pomarańczą – świeży, z wyważonym słodko-kwaśnym smakiem, a do tego tradycyjne piwo 0%.
Zapraszam również na mojego You Tuba znajdziecie tu więcej ciekawych miejsc przeze mnie polecanych --->>>https://www.youtube.com/@judysworld66
Komentarze